Гръцките пенсионери получиха 7% увеличение на доходите си

0
От април се покачва и минималната работна заплата, заяви премиерът Кириакос Мицотакис
От април се покачва и минималната работна заплата, заяви премиерът Кириакос Мицотакис Снимка: БГНЕС / ЕПА

От април се покачва и минималната работна заплата, заяви премиерът Кириакос Мицотакис

Гръцкото правителство продължава да отпуска помощи за пенсионери и социално слаби семейства, съобщава БНР. Опозиционните партии упрекват премиера Кириакос Мицотакис, че по този начин се опитва да спечели следващите парламентарни избори по-късно тази година.

Гърция увеличава палитрата от помощи към различни социални групи.

След 12 години на орязване на пенсиите за първи път гръцките пенсионери получиха 7% увеличение на доходите си. От април се покачва и минималната работна заплата, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.

Повече средства се отпускат на студентите, които живеят под наем, за да покрият разходите си. Намалените данъци върху стоките по островите ще се запазят и през тази година, което е голяма помощ за туризма. Удължава се до април помощта за отопление, както и бонусите срещу високите цени на хранителните продукти.

Според опозицията цялата икономическа политика на правителството е да спечели следващите парламентарни избори, които се очаква да се насрочат през пролетта на тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    jahJ
    Е, и българите получиха увеличение, само че ЩЕ Е след 10 години и взети дотогава 100 млрд лева кредити...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари