Над 150 деца рецитираха възрожденска поезия в Русе

1

Днес, в Пленарна зала на Община Русе се проведе дванадесетото издание на конкурс-рецитала „За да я има България”. Началото беше дадено с изпълненията на възрожденска музика от хор „Свети Георги Победоносец”, а г-жа Красимира Николаева – директор на Общински младежки дом приветства участниците и пожела успех на всички.

Това е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори. Той е посветен на  националния празник 3-и март. Целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора, да се стимулира интереса на все повече младежи към българските автори.

Желаещите да изявят своите умение в художественото слово надхвърлиха 150 участници в три възрастови групи.

Най-многобройни бяха учениците от 1-4 клас – 90 деца. В две направления: възрожденска поезия и български автори, участниците представиха своите стихове.

Жури в състав: председател: Косю Станев и членове: Мина Маринова и Христина Георгиева, оценяваха изпълненията на участниците. Участие взеха ученици от 19 училища от град Русе, ОУ „Отец Паисий”, град Мартен, ОУ „Христо Смирненски” от квартал Долапите, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от с. Семерджиево и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от Полско Косово, също така и участници от театрални школи. Водещи на конкурса бяха участниците от Театър-школа „Артистисимо” – Радинела Тотева, Мартин Илиев, София Николова и Серджо Авакян. Всички участници получиха диплом за представянето си.

В понеделник, 29 февруари, ще бъдат публикувани резултатите от конкурса на страницата на Младежки дом http://yc-ruse.org/bg/ и на страницата на Младежки дом във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари