Търсят участници за рецитала „За да я има България“

1
Литературният форум се организира от Общинския младежки дом
Литературният форум се организира от Общинския младежки дом

Литературният форум се организира от Общинския младежки дом

На 24 февруари ще се проведе ХХ-ото юбилейно издание на конкурса рецитал за поезияЗа да я има България“. Литературният форум се организира от Общинския младежки дом и цели да съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора. В него могат да се включат деца и младежи от 1 до 12 клас.

В надпреварата се допуска рецитиране и изпълнение на творби на тема отечество, родина, свобода и освободителна борба, родолюбие, както и красотата на родната земя. „За да я има България” е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори и е посветен на националния празник 3 март.

Оценяването ще бъде в две направления – възрожденска поезия и следвъзрожденска и съвременна българска поезия, както и в три възрастови групи:

I възрастова група – от 1 до 4 клас;

II възрастова група – от 5 до 7 клас;

III възрастова група – от 8 до 12 клас.

Организаторите на конкурса са осигурили награди за призьорите и дипломи за всички участници.

Регистрационната форма за участие е на следния линк: https://forms.gle/sSufUGgfvQNRUxKP6, като записването приключва на 16 февруари в 17:00 часа.

Самият конкурс ще се проведе от 9:00 часа на 24 февруари, като мястото и графикът за излизане на участниците ще бъдат обявени допълнително на сайта на ОМД: www.yc-ruse.org.

Литературният форум участва в „Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби в Община Русе за 2024 г.“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Хайшето
    Ялате в Селеметя да Ви дам сиганетата да Ви рецетерат. Нали изиебрахме нашият сексуален гуру, а червения сиганин оште не плашта. Ама казваха, че бил арабски сиганин и да не му верваме, ма Хайсан вика "69 Ма"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари