Момче от Русе, преборило рака, спечели наградата „Спортист със специални потребности“

3
Никола-Денис направи 2500 коремни преси, за да помогне в събирането на средства за лечението на момиченце от Пловдив с тумор в мозъка
Никола-Денис направи 2500 коремни преси, за да помогне в събирането на средства за лечението на момиченце от Пловдив с тумор в мозъка

Никола-Денис направи 2500 коремни преси, за да помогне в събирането на средства за лечението на момиченце от Пловдив с тумор в мозъка

Никола-Денис Ставрев от Русе бе удостоен с наградата „Спортист със специални потребности“ от годишния конкурс „Дете на годината 2020“. Инициативата подкрепя талантливи деца от цяла България, които учат, тренират, успяват, помагат и дават пример на всички.

Такава е историята на 16-годишния Никола-Денис, който е момче сървайвър, както се наричат децата, преборили рака. Познавайки болката и всички трудности, съпровождащи заболяването, той приема предизвикателството да направи 2500 коремни преси, за да помогне в събирането на средства за лечението на момиченце от Пловдив с тумор в мозъка, информира Русе Медиа.

Сериозно изпитание дори и за атлети, но Никола се справя успешно, защото зад гърба си има подкрепата и на един много специален човек – треньора Илиян Русев-Скури. Той също бе номиниран в тазгодишните награди на „Дете на годината 2020“ като треньор, който вдъхновява, помага и подкрепя деца в неравностойно положение.

Наградите бяха в разделите „Спорт“, „Академични постижения“, „Спортист с увреждания“, „Изкуство“, „Доброволчески и хуманитарни инициативи“ и „Иновативни проекти и технолигии“.

Сред номинираните бяха деца със завоювани отличия признати не само у нас, но и в световен мащаб. „Това са световни шампиони по математика, преборили конкуренцията на най- добрите в света, деца с научни разработки, спечелили признание от БАН, деца, създатели на иновативни платформи, ангелогласи певци, прославили България навсякъде по света, изключително талантливи художници, спортисти, наредили ни сред призовите места в техните спортове, деца, които въпреки трудния си живот, постигат големи успехи и предават доброто нататък!“, споделиха организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари