Акула уби 15-годишен сърфист

0
Кай Коули е карал сърф край бреговете на Южна Австралия
Кай Коули е карал сърф край бреговете на Южна Австралия Снимка: AAP / Surfing South Australia

Кай Коули е карал сърф край бреговете на Южна Австралия

15-годишен сърфист загина трагично след нападение от акула. Инцидентът е станал в югозападната част на Южна Австралия. Кай Коули е бил атакуван, докато карал на плажа Етел - на около 160 километра западно от Аделаида.

Веднага след сигнала на очевидци на мястото е изпратен хеликоптер. Въпреки трудните метеорологични условия тялото на момчето е извадено от водата, но без шанс да бъде върнато към живот. Районът остана отцепен от полицията, информира bTV.

Въпросният залив предлага предизвикателства дори за най-опитните сърфисти. Няколко дни преди нападението там са забелязани акули, преследващи големи стада сьомга. Експерти смятат, че именно това е един от факторите, провокирали смъртоносната атака.

"Инцидентът може да е свързан с облачното време, с наличието на плячка във водата, с леко замърсената вода. Това са условия, които вероятно са оказали роля", анализира специалистът по акули Андрю Фокс.

Това е петото нападение от акула в Южна Австралия тази година. Три от тях завършиха фатално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари