9-годишно дете се бори за живота си

0
Допреди месец Ники има безгрижно детство
Допреди месец Ники има безгрижно детство

Допреди месец Ники има безгрижно детство

С болка започва битката за живот на Никола от Перник.

Съдбата на 9-годишното момче е тежка и го изправя пред огромно предизвикателство. Допреди месец Ники има безгрижно детство и всеки ден играе с приятелите си навън. Но един ден крачето му започва да го боли и със семейството му тръгват по лекари. Оказва се, че Никола има тумор.

"След ужасните новини детето ми трябваше да отиде да му направят биопсия. Чакахме резултатите със свито сърце. Светът ни се срина, когато разбрахме, че Ники е с диагноза остеосаркома феморис декстри, което представлява най-често срещания тип рак, който започва развитието си в костите", с тъга споделя майката на борбеното дете Симона Ангелова, пише "България Днес" .

"Ники е истински боец. Копнее да се оправи и отново да бяга и да скача в басейна с приятелите си. За съжаление, за нас ужасът започна, но знам, че ще се справим", казва Симона.

Никола е приет в болница в София за химиотерапията, тъй като няма време за отлагане. Целта на семейството е Ники да се лекува в Германия, но средства за лечението му все още не достигат. Именно заради това малкото момче е поредното дете, за което перничани се обединяват за събиране на средства за спасението му, включително и родителите на Стиви, който се излекува от рак.

"Миналата седмица беше първата химиотерапия на Ники. Терапията му се отразява доста зле, непрекъснато повръща и е с непрестанни болки в цялото тяло. Вече трудно става и е доста изтощен, а е едва самото начало", с треперещ глас разказва Ангелова.

Всеки, който желае да помогне на Ники, може да го направи на следната сметка:

Никола Ивайлов Ангелов

IBAN: BG72 BPBI 7947 4064 4099 01

BIC: BPBIBGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари