Мария Гроздева: Ракът щеше да тръгне по цялото ми тяло, ако се бях забавила!

28
Тя е единственият български спортист със седем участия на Олимпийските игри
Тя е единственият български спортист със седем участия на Олимпийските игри Видео: NOVA

Тя е единственият български спортист със седем участия на Олимпийските игри

Тя е единственият български спортист със седем участия на Олимпийските игри. Нейните безкомпромисни сини очи отстрелват два златни и три бронзови олимпийски медала. Тази събота в рубриката на NOVA „Тук и сега” Деси Банова-Плевнелиева ни среща с недостижимата Мария Гроздева.

Като малка родителите ми ме бяха записали на балет и пиано, но не ме влечеше. Когато бях в 4 клас баща ми заведе брат ми на стрелба. От любопитство ги гледах и на втория път ме записаха и мен на пушка. Така започна всичко. На всяко състезание благодаря на Бог”, разказа Гроздева, която преди 2 години сложи край на спортната си кариера.

Беше ми лесно да се откажа, защото вече бяха много изморена. Исках да си почина. Не ми липсва треньорската дейност”, каза тя.

И сподели какво е преживяла по време на борбата ѝ с рака. „Тогава ми помогна незнанието от това какво би могло да стане, ако се бях забавила. Този вид рак не се оказа най-опасният понеже взех мерки навреме. Папилома вирусът не се проявява, но ако бях закъсняла ракът щеше да тръгне по цялото тяло. Сещам се за това, когато ходя по 2 пъти в годината на профилактичен преглед. За съжаление българите нямаме тази култура и подценяваме здравето си”, разказа спортистката.

Относно любовта ѝ с Валери Григоров, Гроздева каза следното:

Двамата се допълнихме много. Работим в една и съща посока. Не си омръзваме, а ако се разделим за половин ден си липсваме. Мисля, че нямаше да мога да постигна тези успехи без него”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари