Младен Маринов: Запалиха ни телефона със сигнали за Божков

1
Непрекъснато звънят хора. Колегите анализират и проверяват сигналите
Непрекъснато звънят хора. Колегите анализират и проверяват сигналите Снимка: БГНЕС

МВР и Прокуратурата непрекъснато получават обаждания на горещия телефон, разкрит за сигнали срещу организираната престъпна група, ръководена от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, разкри министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Непрекъснато звънят хора. Колегите анализират и проверяват сигналите“, коментира той.

Всеки, който притежава информация, съотносима към разкриването на престъпната дейност, може да подаде сигнал на телефони 02 982 8998 и 02 9828590. 

Припомняме ви, че за това призоваха Прокуратурата и МВР преди дни. Анонимността на всички се гарантира.

Телефоните бяха открити след като собственикът на Efbet Цветомир Найденов обяви в свое интервю, че Васил Божков е един от най-големите серийни изнасилвачи в България, като е изнасилил стотици жени, включително и непълнолетни. Според Найденов има множество жалби подадени от жени, насилени от Божков, които незнайно защо са потулени.  Найденов призова също така да се разследват и покушенията срещу Манол Велев, Йордан Димов и Тони Наумов.

Васил Божков бе арестуван в Обединените арабски емирства. Няколко дни по-късно информацията се потвърди.   Заедно с бизнесмена бяха задържани и избягалите с него висши мениджъри във фирмата му Георги Попов и управителят на "Еврофутбол" Александър Тумпаров (член на надзора на "Левски"). В момента страната ни подготвя документи за екстрадиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари