Разпитът на Васил Божков продължи пет часа

0
Бизнесменът даде показания по твърденията си, че е плащал "такса спокойствие"
Бизнесменът даде показания по твърденията си, че е плащал "такса спокойствие" Видео: NOVA

Бизнесменът даде показания по твърденията си, че е плащал "такса спокойствие"

Пет часа продължи разпитът на Васил Божков в прокуратурата. Бизнесменът даде показания по твърденията си, че е плащал около 67 млн. на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на бившия финансов министър Владислав Горанов. Парите били „такса спокойствие”, за да не бъде „закачан” хазартният му бизнес, предава NOVA.

Прокуратурата твърди, че с неправилно налагане на налози и на данъци, държавата е изгубила около 700 милиона лева. Това са твърдения, които Божков отрича. Горанов и Борисов също отричат да са получавали пари от бизнесмена.

Разпитът продължава и в сряда.

Екстрадиран или експулсиран е Божков в България

Неофициално от МВР научихме, че са получили писмо, с което властите в Дубай известяват българските органи, че Божков ще бъде върнат в България по искането за екстрадиция, което нашата прокуратура отправя от близо две години.

На 25 август, съвсем предизвестено, Божков каца на летище София. От МВР не отговарят на въпроса защо в случая, каквато е процедурата при екстрадиция, не са изпратили екип на Съдебна охрана, който да го съпровожда. По време на полета той е трябвало да бъде и с белезници.

Неофициално източници обаче твърдят, че на 23 август Божков е бил уведомен от властите в Дубай, че не е желан на тяхна територия заради руски връзки. Даден му е 72-часов срок да напусне страната. Първият полет, който се е вмествал в този срок, е бил на 25 август.

Когато бизнесменът е представил на местните власти своя самолетен билет, те са уведомили властите в България, че Божков се прибира по собствено желание, което обаче не отговаря на искането за екстрадиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари