Мирис на газ вдигна пожарната на крак в Русе

3
Гражданин решил да източи газова бутилка пред жилищен блок в квартал "Родина"
Гражданин решил да източи газова бутилка пред жилищен блок в квартал "Родина"

През почивните дни пожарникарите са излизали 11 пъти по сигнали за произшествия.

На 29 февруари, за времето то 08:20 до 09:05 часа, един екип от Втора РСПБЗН е реагирал по сигнал за мирис на газ в блок по улица "Чипровци" в Русе.

При извършена проверка на място екипът е установил, че в блок "Козница планина“ гражданин е източил газова бутилка с пропан-бутан, пред вход на блока, след което я е прибрал в маза. Бутилката е била извадена от пожарникарите навън и са предприети действия за проветряване на сградата.

В събота вечерта, между 18:09 и 18:25 часа, екип от Първа  РСПБЗНРусе е реагирал на сигнал за катастрофирал автомобил на главния път Русе-Варна, след разклона за ДЗС. До пристигане на място, служители от пътна полиция са информирали, че водачът бил излязъл и не е имало необходимост от съдействие за изваждането му, но въпреки това местопроизшествието е посетено от екипа за обезопасяване на местопроизшествието. От там огнеборците са били пратени по сигнал за изтичане на газ в русенския квартал „Дружба 1“ в блок „Ледено езеро“. При проверката на адреса не е установено да има изтичане на газ или мирис на газ. Същата вечер в 21:30 часа екип от Първа  РСПБЗН е пратен на бул. "Трети март",  заради ПТП с лек автомобил “Ауди“, който се е блъснал в стълб. Служителите са извършили обезопасяване на местопроизшествието, като са спрели газовата уредба на катастрофиралото превозно средство и са откачили акумулаторната батерия.

В нощта срещу неделя, за времето то 01:03 до 01:30 часа,  екип от Първа  РСПБЗН е посетили адрес на ул. Стефан Стамболов и ул. София в Русе, където е имало запалване на отпадъци в контейнер за смет. Вчера в 13:06 часа ветовски екип огнеборци е пратен да гаси пожар в сухи треви и храсти в гр. Сеново, до гробищен парк. Произшествието е ликвидирано на площ около 8000 кв.м., без щети. В 15:10 часа служители на Първа РСПБЗН в Русе са гасили запалване в метален контейнер на площад "Дунав" в Русе. Ликвидирано е без щети.

По-късно между 15:18 и 15:55 часа екип от Втора РСПБЗН - Русе също е гасил пожар в отпадъци в метален контейнер, до бл. „Ахелой“ в Русе. Миналата вечер от 19:38 до 20:40 часа пожарникари от Първа РСПБЗН - Русе са посетили адрес по сигнал за пожар в сухи треви и храсти в кв. "Средна кула", на поляна до улица "Цанко Дюстабанов". Запалването е ликвидирано на площ около 500 кв.м., без щети. Без загуби е потушено запалване в сухи треви и храсти и от ветовските пожарникари. За времето от 20:23 до 21:00 часа те са ликвидирали запалване, разпростряло се на площ от около 50 кв.м. в района на ул. Никола Петков в гр. Ветово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари