Министерството на икономиката даде "зелена светлина" на фирмата - кандидат за Летище Русе

0
Община Русе бе дала 6-месечен срок на „Еонметал България“, за да представи инвестиционен сертификат клас „А“
Община Русе бе дала 6-месечен срок на „Еонметал България“, за да представи инвестиционен сертификат клас „А“ Снимка: Google

Община Русе бе дала 6-месечен срок на „Еонметал България“, за да представи инвестиционен сертификат клас „А“

Фирмата – кандидат за Летище РусеЕонметал България“ получи сертификат за инвестиции клас „А“ от Министерството на икономиката. Официалното му връчване ще бъде през следващата седмица, съобщи TVN.

Българското дружество на Малайзийската компания „Еонметал“ представи проект и кандидатства за закупуването на Летище Русе. Публично обявените намерения на дружеството са на територията на летището да бъде изграден логистичен парк, както и нова писта с дължина от 3050 метра, на която ще е възможно да кацат до среден клас самолети.

На фирмата, Община Русе бе дала 6-месечен срок, за да представи инвестиционен сертификат клас „А“. Заради пандемичната обстановка обаче, той не беше спазен.  Сега „Еонметал“ трябва да преминат през цялата процедура отначало.

Еонметал България“ нашумя в публичното пространство през лятото на 2019 г., когато заяви инвеститорски намерения за изграждане на втори Дунав мост при Русе, за построяване на магистралата Русе – В. Търново и за прокопаване на тунела под Шипка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари