Продажбата на летището в Русе отново тръгва от кота „нула“

8
Срокът за летището в Русе изтече, инвеститорът няма сертификат клас А
Срокът за летището в Русе изтече, инвеститорът няма сертификат клас А Снимка: Димитър Кънчев / Facebook

Срокът за летището в Русе изтече, инвеститорът няма сертификат клас А

Срокът, който общинските съветници дадоха на инвеститора “ЕОНМЕТАЛ-България“ да получи от държавата сертификат за инвеститор клас А, изтече на 17 ноември. До момента дружеството не е представило искания документ и ангажиментите на Община Русе, свързани с продажба на терените и имотите без търг и конкурс, отпадат.

"Предварителното съгласие, което бе дадено с гласуване от Общинския съвет, се счита за оттеглено", обясни зам.-кметът по икономика и инвестиции Златомира Стефанова, цитирана от Русе Медиа.

След като през февруари бе гласуван срок от 6 месеца за представяне на сертификат, той бе удължен по искане на дружеството с още три месеца заради пандемията. До 17 ноември обаче документът не е издаден от Агенцията по инвестиции, откъдето са заявили, че им трябва още време за обработка на цялата документация, преди да излязат с окончателно решение.

Ако инвеститорът получи все пак сертификат клас А, то тогава общината ще започне преговорите с него отначало. От администрацията обаче уточниха, че изискването им е сертификатът да бъде даден за изграждане на летище, а не само на логистичен парк.

Намеренията на дружеството, заявени пред общинските съветници, са за изграждане на логистичен парк с летище, в който да има център за обучение на пилоти, нови халета и нова писта. Първоначалните изчисления бяха за инвестиция от около 60 милиона лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Клаксонът е измислен да спира катастрофи. Пoлзва се и при сватби, но тогава вече е късно.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари