Милен Велчев: Държавата не може втора година да кара на джанти

0
Минималната работна заплата трябва да расте изпреварващо, каза Велчев
Минималната работна заплата трябва да расте изпреварващо, каза Велчев Видео: NOVA

Минималната работна заплата трябва да расте изпреварващо, каза Велчев

"От икономическите политики за държава в преход най-трудни са на трето място приватизация, на второ - структурна реформа на публична администрация и най-сложна е бюджетната консолидация, намаляване на бюджетния дефицит". Това помни финансистът Милен Велчев от срещата си с Лешек Балцерович, въвел плана за икономическия напредък на Полша. В предаването „Денят на живо” по NOVA бившият финансов министър в кабинета „Сакскобургготски” разказа своето виждане за финансите на държавата.

За намаляването на дефицита, той каза, че „държавата не може втора година да кара на джанти. Приходната данъчна политика трябва да бъде разгледана”.

Относно изравняването на ставката на ДДС, Велчев прогнозира, че както не спадна цената на хляба заради намаленото ДДС, така няма и да се вдигне. „Пазарът си е пазар”, обясни той.

Минималната работна заплата трябва да расте изпреварващо”, каза Велчев по повод отхвърлянето на предложението за увеличение на минимална работна заплата по-рано днес в парламента. „Ако Асен Василев и Делян Добрев са на едно мнение, значи не са далеч от истината”, каза Велчев.

По думите му в предварителния период на преминаване към еврото няма как да се получи "закръгляне нагоре" на цените. „Според мен ще носи временен характер и в крайна сметка пазарът ще изчисти това”, обясни Велчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    хмL
    Важното е, че построи хотели без пари на морето с брат си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари