Бюджет 2024 влиза в пленарна зала

0
Финансовата рамка предвижда увеличение на минималната работна заплата на 933 лв., а минималната пенсия - на 528 лв
Финансовата рамка предвижда увеличение на минималната работна заплата на 933 лв., а минималната пенсия - на 528 лв Снимка: БТА

Финансовата рамка предвижда увеличение на минималната работна заплата на 933 лв., а минималната пенсия - на 528 лв

Бюджетът за 2024 г. влиза на първо четене в пленарната зала на Народното събрание. Финансовата рамка на основния закон предвижда увеличение на минималната работна заплата на 933 лв., а минималната пенсия - на 528 лв. Повишава се и минималният осигурителен праг, като от следващата година той ще бъде 3750 лв.

Предвижда се дефицит от 3% и инфлация от 4,8%. Очаква се ръстът на Брутния вътрешен продукт да стане 3,8%.

Миналата седмица Бюджет 2024 бе одобрен от ресорната парламентарна комисия. 13 депутати подкрепиха най-важния финансов закон, против бяха шестима.

Не е ясно обаче дали депутатите ще съберат кворум за провеждане на заседанието, след като във вторник народните представители от ГЕРБ обявиха бойкот на кабинета заради смяната на директора на болница "Пирогов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари