Международният наказателен съд води разследване срещу Русия

1
Комисията по външната политика в американския Конгрес прие, че Русия извършва геноцид в Украйна
Комисията по външната политика в американския Конгрес прие, че Русия извършва геноцид в Украйна Снимка: Bloomberg

Комисията по външната политика в американския Конгрес прие, че Русия извършва геноцид в Украйна

Украинската армия освободи от руска окупация 1888 населени места, заяви президентът Зеленски във вечерното си обръщение, информира СЕГА. Още толкова остават окупирани.

"Това означава, че в момента на бойното поле се решава съдбата на милиони хора. Милиони, които могат да бъдат спасени. Нямаме право да оставим никого в руска окупация. И в руските филтрационни лагери, в които пропаднаха хиляди. И на руска територия, където бяха депортирани стотици хиляди", каза Зеленски.

Комисията по външна политика на американския Конгрес прие резолюция, в която действията на Русия срещу Украйна се определят като геноцид. Документът е с авторството на сенатори от Демократическата и Републиканските партии и призовава американското правителство да наложи санкции на виновните за войната руснаци по закона "Магнитски". По същия закон са санкционирани българите Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Резолюцията призовава САЩ, НАТО и европейските съюзници да поддържат правителството на Украйна, за да се предотврати геноцида над украинския народ от страна на Русия, да се основат трибунали и да започнат международни криминални разследвания, за да бъдат подведени под отговорност руското политическо ръководство и военните, виновни за агресивната война, военните престъпления, престъпленията срещу човечността и геноцид.

Наскоро няколко държави обявиха Русия спонсор на тероризма. Международният наказателен съд вече води разследване срещу Русия за предполагаеми военни престъпления.

Руските власти нееднократно отричат, че РФ е виновни за военни престъпления, в Москва дори наричат фалшиви новини данните за масови убийства на цивилни в украинските градове, независимо от многобройните доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Името
    "Крадеца вика - дръжте крадеца", яко.Чудя се ако Русия е извършвала геноцид, какво вършеше Украина 8 години и продължава да го върши, Нека да напомня, че Украина и "Запада" не признават ДНР и ЛНР, както и Крим, като субекти извън Украина. В такъв случай артилерийските обстрели и атентати върху обекти и територий, официално под Украинска юрисдикция, които обаче украинската армия обстрелва, това как се води? Налице е и геноцид и престъпления срещу човечеството. Само дето явно на запад и не само, правилата, законите и нормите са доста разтегливо понятие. Нали?
  • 3
    2
    Sтанко до №1
    Не ми ползвай името бе дрогиран калпак! По изказа си личи колко багаж носиш! Само вчера - малкия човек в Русия се наложи да напомни, че притежава повече от половината ядрена мощ на тая планета. Кученцата от еврогейският съюз и краварите могат само да си джавкат, за да успокояват простоверните и наивни гласоподаватели. Хайде вземете да чувате най-сетне какво ви казва човечето и се опитайте да го разберете. Вашата истина е като миража в пустинята - само във вашите глави е!
  • -6
    1
    Sтанко
    Сащниците ще унищожат Терорусия чрез оръжията си, дадени на Окрайна! Нашия вожд Владолф Путлер ще легне до сифилистика в мавзолея, а тьотка Мутрофанка вече няма да ни дава на нас рушлямските тролчета жълти копейки за да пишем тъпи коментари! Мъкааааа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари