Володимир Зеленски: Без американска помощ Украйна ще загуби войната

1
Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати, предупреди украинският президент
Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати, предупреди украинският президент Снимка: AP

Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати, предупреди украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем като държава", допълни украинският президент.

"Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори.

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Путин Хуйло
    Много лоши новини напоследък за продажни и надупени третополови джендъри като мен. Зеленият наркоман ще загуби войната, ама аз после какво ще правя като ми спре ДеБелян тролския надник, как ще събера пари за операция за смяна на пола......
  • 2
    9
    Балканеца
    Само дето Америка вече няма да помага на Украйна. Май само ти още не си го разбрал. Израел и Тайван са много по- важни за САЩ отколкото е Украйна. Тук възможна помощ остава от ЕС, но и в Европа настроенията никак не са про- военни. А идат и избори. Украинците скоро ще разберат, че гаранциите които са получили при преговорите в Истанбул не са нищо повече от заблуда, а Зеления е актьор в целия цирк.
  • -3
    8
    Путин хуйло
    Америка ще помогне на Украйна и унищожи руското зло! Това е богоугодно и справедливо. Това ще донесе и свободата на руснаците и всички останали народи които са под руска окупация и влияние включително и българския и разните там руски подлоги ще бъдат изринати в мръсния канал един път завинаги!. Помагане на украинците е помагане за мир, помагане за Русия е помагане за войни, тероризъм, зло, глад и мизерия. Погледнете Русия, погледнете и Америка и сами преценете кой трябва да успее за да се живее по-добре. Ако ви владеят руснаците ще ви владеят злото и мизерията, ако живеете свободно, резултат от американската победа и влияние ще живеете добре и в просперитет.
  • 2
    7
    Запознат
    така беше и през Втората Световна война. По време на Техеранската конференция през 1943 г. Й. Сталин изтъква важността от американското участие: „Ако не беше американското производство, Обединените нации никога нямаше да спечелят войната.“
  • 14
    6
    Точен
    Тя войната е между Америка и Русия ти си посредник и продажник на САЩ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари