Володимир Зеленски: Тръмп не разбира Путин, защото никога не е воювал срещу него

0
Тръмп ще се противопостави на американския народ, ако подкрепи Русия, заяви украинският президент
Тръмп ще се противопостави на американския народ, ако подкрепи Русия, заяви украинският президент Снимка: Володимир Зеленський / кадър Facebook

Тръмп ще се противопостави на американския народ, ако подкрепи Русия, заяви украинският президент

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се противопостави на волята на американските граждани, ако подкрепи Русия в нейната тотална война срещу Украйна”.

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Си Ен ЕН, предаде БГНЕС.

Като най-вероятния кандидат на републиканците за предстоящите президентски избори през 2024 г., влиянието на Тръмп върху партията допринесе за продължаващата безизходица в Конгреса по отношение на американската помощ за Украйна. По-рано през февруари Сенатът прие законопроект за финансиране, съдържащ 60 млрд. долара помощ за Украйна, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън досега отказваше да го подложи на гласуване.

Въпреки безизходицата Зеленски заяви, че наскоро е разговарял с Джонсън и се чувства оптимист, че финансирането в крайна сметка ще бъде прието.

"Джонсън каза, че ще направи всичко възможно, за да подкрепи Украйна, и че е на наша страна, и че разбира колко са героични нашият народ и нашите войници", каза украинският президент.

В същото време високопоставени законодатели от Демократическата партия твърдят, че бездействието на Джонсън по отношение на Украйна в крайна сметка се дължи на влиянието на Тръмп.

Бившият американски президент отдавна критикува американската помощ за Украйна - позиция, която съответства на неговите външнополитически възгледи от типа "Америка на първо място". Той заяви, че ще успее да договори мир в Украйна в рамките на 24 часа, въпреки че не уточни конкретни стъпки за постигането на това.

Тръмп също така предизвика безпокойство сред съюзниците от НАТО, когато заяви, че ще насърчи Русия да прави "каквото си поиска" с членовете, които не изпълняват изискването за 2% разходи за отбрана.

Зеленски заяви, че републиканецът не разбира истински Владимир Путин, защото САЩ никога не са воювали пряко с Русия.

"Не мисля, че той разбира, че Путин никога няма да спре", каза украинският лидер.

Зеленски се спря и на безизходицата по отношение на американската помощ, като заяви, че Украйна не само няма да може да предприеме нови контрадействия, но вероятно ще се бори да защити сегашните си позиции. Оценките му съвпадат с тези на други украински и американски официални лица, които твърдят, че липсата на военна помощ от САЩ пряко е допринесла за влошаването на украинските позиции на бойното поле, илюстрирано с отстъплението от Авдийвка по-рано през февруари.

Украинският държавен глава отговори на твърдението на американския сенатор Джей Ди Ванс, откровен противник на американската помощ за Украйна, който заяви, че изходът от войната няма да се промени, дори ако Конгресът най-накрая приеме допълнителна помощ.

Ванс не разбира какво се случва тук, за да го разбере, трябва да дойде на фронтовата линия, за да види какво се случва без тази помощ. И той ще разбере, че милиони хора ще бъдат убити", каза Зеленски.

"Бог да благослови това, че нямате война на ваша територия", добави президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Ванка с танка
    Тоя клоун вече започна да говори и от името на американския народ....спрете му кокаина, уважаеми украинци и го пращайте в психиатрия! Колко още трябва да умрат от вас за да разберете, че тоя изпълнява волята на презокеанските си господари и не му пука за никаква Украйна ?
  • 11
    1
    Sтанко
    Off зеленко, ти па колко много го разбираш... Ако направиш само една крачка назад - може да придвижиш нещата и света с много крачки напред. Ама с клоунското си мозъче - не можеш да го проумееш...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари