Мътна вода потече от чешмите на русенци

0
Жители на кварталите "Ялта" и "Възраждане" се оплакаха от цвета на питейната вода
Жители на кварталите "Ялта" и "Възраждане" се оплакаха от цвета на питейната вода Снимка: Николай Цонев / Facebook

Жители на кварталите "Ялта" и "Възраждане" се оплакаха от цвета на питейната вода

Жители на някои квартали на Русе се сблъскаха със сериозен проблем в петъчния ден. В социалните мрежи заваляха снимки, оплаквания и коментари от кафеникавата вода, която потече от чешмите. Сигналите дойдоха основно от живущи в кварталите "Ялта" и "Възраждане", но се оказва, че и в болницата водата също е замърсена.

Русенка обясни проблема така: "Винаги след отстраняване на авария няколко часа тече мътилка. Сега целия град е разкопан заради смяна на ВиК. Нормално е да тече мътилка. Все пак тръбите стоят с месеци по улиците, а и при смяната попада много пръст в тях".

На телефоните на ВиК - Русе никой не е отговорил, за да даде обяснение по случая.

"Докато сменят старите тръби с нови, така ще бъде, ще пием директно от Дунава, тя май от Дунава по-бистра", пише русенец.

Коментиращи съветват да се сложи филтър, други са наясно, че водата не става за пиене и ще ползват минерална за тази цел, но мръсотията се затлачва в бойлерите и ги поврежда.

Тази тиня не става и за къпане, негодуваха русенци в петъчния ден и пуснаха крановете, за да източат мътилката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    до русенка
    не на тия,а на бкп,дпс,герб,сдс,дб,дсб,вмро,итн и тра ла ла......
  • 6
    6
    Митко Манафов
    Пънчи,да ти направя един масаж?
  • 10
    5
    Арбски дух
    Това не е вода, а благовонната течност на помазания Пенчо, помазан с първа глътка от свещения арабски въздух. За негова любовна радост, красивата му екс, го разведе позорно и го фърли на кучетата на село.Сега е щастливо женен ли не знае никой. Ще го гледаме с коя зъбруга ще се явява по ТВ студиата, както той си обича. Така с екс се явяваше, а накрая потопи малкия Пенчо в една селянка от Наколово. Та сега е Наколовски зет.
  • 16
    4
    Русенец
    Общинарите и кметовете трябва да осъмват всяка сутрин с тълпа протестиращи под балконите им. Докато не стане това, няма да има оправия.
  • 15
    3
    Гост
    Къде е онзи, който казваше, че трябвало да търпим блокираните булеварди, дупките и разкопаните улици, за да сме имали чиста вода? Къде си бе, тъп0нгер? Ела да се напиеш с тази "чиста вода".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари