Авария на ВиК превърна улица "Рига" в река

2
Причината е спукан водопровод
Причината е спукан водопровод Видео: Русе Медиа

Причината е спукан водопровод

Голяма авария на ВиК затвори улицаРига“ тази сутрин. По предварителна информация тя е станала около 7:30 часа, предава Русе Медиа. Причината е спукан водопровод с диаметър 150 мм, като от мястото на аварията водата близо половин час е текла по склона надолу.

Образувала е огромно езеро до Второ РУ, като е направила улицата непроходима. Дебитът на водата е бил толкова силен, че е изместен асфалт, камъни и пръст, като потокът е достигнал района на Дойче шуле.

На мястото на аварията вече има екипи на ВиК, като допълнително са пренасочени хора и техника приоритетно там от други обекти. Живеещи в блок „Албена“ споделиха, че на това място неведнъж са ставали аварии.

Водата в квартала е спряна, започват изкопни дейности, за да се види дълбочината и степента на проблема. Там, където е избила водата, всичко е подкопано и автомобилите не могат да минават оттам. УлицаРига“ вече е проходима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    плюс-минус
    Докога огромните тирове от и към Дунав мост ще преминават през града по булевард "България" през няколко южни русенски квартала? Хем тровят въздуха, хем денонощно вдигат шум, хем трошат асфалта. Уж щели да строят още един Дунав мост, но и не мислят за пътя Търново- Бяла- Русе!
  • -1
    11
    Спонсор
    А на влекачите в Испания има ТАРА 6.300 до 8000кг. на кабината след вратите! Еби учи, нито ебано, нито научено!
  • 3
    10
    Спонсор
    Кви ТИРОВЕ, кви пет лева бе МАЛОУ МНИЦИ? Липник да не е по висок от Петрохан? Празен ТИР тежи 14 тона бе, селяндури! За товар бруто 44 тона трябва да има специален талон! Ряд ко товарът ми е бил над 24 тона! В Англия затова имат Миделаксел, а и някои в Холандия също! Смешници от Кьошковете в Изтока!
  • 5
    9
    ВАЖНО
    Тежките камиони и тировете рушат най много инфраструктурата. Аз като ти мина няколко пъти със 24 тона върху пътя и всичко отдолу като тръбопроводи за ВИК отнася вибрациите от тези 24 тона . ПВЦ тръбопроводите уж понасят големи простотии но и те имат лимити, а старите тръбопроводи директно пукат като пуканки.
  • 7
    8
    Митев
    Крайно време е кмета да се замисли и на всяка улица бъдат поставени спасителни пояси,като тия на корабите.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари