Майка на 3 деца: Нямаме хляб, умираме от студ, къщата пада на главите ни

3
Звезделина мисли за самоубийство, за да се спаси от мизерията
Звезделина мисли за самоубийство, за да се спаси от мизерията

"Покривът се руши над главите ни, не давам на малката си дъщеря да скача, за да не продъни пода и да паднем в мазата. Банята ни е мухлясала, тръбите са замръзнали, а дървата - мокри. Нямаме с какво да се стоплим, стоим под юргана."

Тази картина описва самотната майка на 3 деца Звезделина Георгиева от село Юпер, област Разград. Тя не работи, за да гледа болния си баща, който от 7 години е на легло, докато къщата пада върху нея и трите й деца. Толкова са бедни, че едва си позволяват да ходят на училище, пише Petel.bg.

За най-големия син, който е десетокласник, училището е почти мечта. За да посещава занятия, момчето трябва да пътува до Русе, защото е гимназист, а пътят е 10 лева в едната посока до Русе - по-близка гимназия няма. Непосилна е сумата за семейството, което няма дори хляб на трапезата си. Другите две деца са първи и шести клас и още могат да ползват училището в селото, но не за дълго.

Майката взема храна на вересия от близкия магазин, но и тъй като няма с какво да я плати, вече дори хляб не й дават. 

Бащата на децата не се знае къде е в момента, разказва Звезделина

Днес Звезделина мисли за самоубийство, за да се спаси от мизерията. Спира я само мисълта за трите й деца, най-малкото от които предстои да тръгне в първи клас, незнайно как, защото нямат пари за дрехи, камо ли за тетрадки. 

За бедствието ни сигнализира съседка, който изпрати и снимки, защото семейството е толкова бедно, че нямат дори телефон, който да заснеме мизерията, в която живеят.

Семейството се страхува да не остане и без покрива над главата си, защото от малката пенсия на болния възрастен мъж, половината дават за кредит по жилището си. С останалата част от парите се издържат. Децата ходят със скъсани дрехи, обувки и раници на училище.  

Който желае да помогне, може да се свърже със семейството и съседите на телефон 0897 409 469 - Звезделина Георгиева.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари