Лимонът е плодът, който трябва да се яде вечер

4
Ако ядете резен лимон вечер преди лягане, тогава след две седмици можете да видите, че талията и бедрата ви забележимо са намалили обиколката си
Ако ядете резен лимон вечер преди лягане, тогава след две седмици можете да видите, че талията и бедрата ви забележимо са намалили обиколката си

Ако ядете резен лимон вечер преди лягане, тогава след две седмици можете да видите, че талията и бедрата ви забележимо са намалили обиколката си

Един от най-полезните плодове помага за бързо отслабване и подсилване на имунитета, ако се консумира вечер.

Всеки знае, че лимонът помага за укрепване на имунната система по време на настинки. Но се оказва, че този плод има още едно ценно качество – благодарение на него можете да отслабнете. Как да постигнем това, разкрива диетологът д-р Марина Сорокина, предава Actualno.

"Ако ядете резен лимон вечер преди лягане, тогава след две седмици можете да видите, че талията и бедрата ви забележимо са намалили обиколката си. Това се дължи на факта, че лимонът ускорява всички метаболитни процеси, подобрява метаболизма. По този начин се ускорява загубата тегло. Лимоновият сок активно изгаря приетите през деня калории", обяснява експертът.

Как да постигнем най-добър ефект?

За да се отървете бързо от излишните килограми, ще бъде достатъчно да ядете няколко резена от този цитрус вечер. Но още по-добре и по-здравословно е да изстискате сока от него и да го разредите в чаша топла вода.

За тези, които не обичат киселото, диетологът препоръчва към напитката да добавят малко мед, който също е полезен за здравето.

Също така е важно да спазвате и следните предпазните мерки: веднага след като сте консумирали лимон, трябва да измиете зъбите си или поне да ги изплакнете с вода. В противен случай киселината ще разруши емайла.

Кой не трябва да прилага този метод за отслабване?

Ежедневният прием на лимон е противопоказан за хора с гастрит, както и за тези, които имат заболявания на венците и кариес. Киселината ускорява процеса на разрушаване на зъбния емайл. В случая е по-добре да се заложи на спорт, както и на замяната на едно основно хранене с плодова салата или порция варени зеленчуци.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари