Левицата решава до 15 март кой ще води евролистата

0
Социалистите се събраха на коалиционен съвет
Социалистите се събраха на коалиционен съвет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова събра коалиционния съвет на "БСП за България", съобщиха от пресцентъра на партията.

Партньорите са обсъдили предизборната платформа за европейските избори и подготовката на партиите за тях, в това число предизборните щабове по места и членове на секционни комисии, застъпници и наблюдатели.

Приет е бил и график, според който в срок до 15 март Националният съвет на БСП трябва да определя водача на листата на БСП (БСП и коалиция) за членове на Европейския парламент, а в срок до 22 март Изпълнителното бюро на БСП следва да събере поименните предложения за кандидатите на партньорите от коалиционната и гражданската квота, които да се обсъдят от Политическия съвет на "БСП за България", и до 7 април да предложи проект на листа на БСП (БСП и коалиция) за членове на ЕП, която Националният съвет на БСП да утвърди.

Съгласно графика в срок до 23 април (не по-късно от 32 дни преди изборния ден) Националният съвет на БСП, в съответствие с Изборния кодекс, следва да регистрира листата на БСП (БСП и коалиция) в ЦИК.

"Ние първи излизаме с платформа за тези избори. Традиционно в българската политика това се подценява. Трябва да се опитаме да променим тази практика. Първо да стои въпросът какво поведение ще имат нашите представители, а след това - кои ще бъдат те", е коментирала Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

"Със създаването на интриги и напрежение около реденето на листата, нашите опоненти отклоняват вниманието от същественото - какви политики ще отстояваме. Важно е да пазим интересите на българите и да работим за промяната в Европа, която ще гарантира бъдещето й като единен съюз, в интерес на европейските граждани, а не на монополи и бюрократи", е заявила Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари