Кирил Добрев: Нинова направи БСП удобна за политическите ѝ опоненти!

0
БСП изпадна от голямата игра, заяви той
БСП изпадна от голямата игра, заяви той Снимка: Кирил Добрев / Facebook

БСП изпадна от голямата игра, заяви той

"БСП изпадна от голямата игра. БСП е пета политическа сила към момента, а само преди година и половина - две ние мерехме сили с ГЕРБ. Разликата между БСП и ГЕРБ беше в статистическата грешка 1 – 2%, докато днес е повече от 20%."

Това заяви пред БГНЕС социалистът Кирил Добрев.

Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София. Те обсъждат как да се промени партията и как да бъдат възстановени партийните структури след управлението на Корнелия Нинова. Участниците смятат, че според устава, тя не трябва да има трети председателски мандат. От градската организация на БСП в столицата пък не приемат оттегленото доверие от техните общински съветници при избора на председател на СОС.

"Това, което трябва да направим, е да съберем всички леви сили и да може да се върнем в играта. Голямата политическа игра, където БСП заслужава да бъде", категоричен е Добрев.

На въпроса "обединение" ли е ключовата дума, той отговори: "Когато бяхме заедно, разликата беше 1%. Сега е вече 20%. Това, което прави Нинова, е да направи една удобна БСП за политическите си опоненти. И ние, всички тук, в тази зала, повече от 500 човека, не сме склонни да го допуснем."

По думите му, ако цената за обединението на левите хора се казва Корнелия Нинова, то тя е вече част от миналото.

Добрев коментира и политическата обстановка в страната и трябва ли България да се изправи пред нови предсрочни парламентарни избори. "Виждаме, че обществото не желае предсрочни избори, и то не желае, защото няма алтернатива, за която да гласува", каза той.

Добрев отбеляза, че смисълът на днешната среща на социалистите е да има все повече алтернативни и различни варианти, за които хората да могат да гласуват. "Това показва, че политическите субекти са се изчерпили от съдържание и днешната среща, това, което показахме, са нови политики и нови идеи, за които да имат хората да гласуват", добави той.

Добрев посочи, че левите хора, единната левица, може да претендира за челните места в изборите, и тогава политическата картина ще бъде коренно различна. "Смисълът на днешната среща е точно това", каза още той.

Социалистът отправи призив към всички леви хора, към всички, които са обидени и разочаровани през последните няколко години. "Да се съберем отново заедно! Вярвам, че можем да побеждаваме всички", заключи Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ЛИЛИТ
    ИЗУМЯВАМ СЕ НА НАГЛОСТТА НА ХОРАТА ОТ НОВОТО ДВИЖЕНИЕ. НЕКА ПЪРВО ВИДЯТ СЕБЕ СИ И СВОЯ ПРИНОС В РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989Г. НЕ МОЖЕ ДА ИСКАШ ОБЕДИНЕНИЕ, КОГАТО ЕДИНСТВЕНОТО ТИ ЗНАМЕ Е АНТИ НИНОВА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари