Лесопаркът "Липник" приютява фестивала "Златна липа"

0
Лесопаркът "Липник" приютява фестивала "Златна липа"

Фестивал "Златната липа" ще се проведе на 14 и 15 юни в ЛесопаркЛипник“. Организатори са кметството на с. Николово и НЧ „Пробуда 1901 г.“.

Форумът е насочен към популяризиране изключителните възможности на ЛесопаркЛипник” като най-големият липов масив на Балканите и притегателно място за отдих и забавление. Целта е посетителите да бъдат запознати с полезните качества на липовия цвят и продуктите, които могат да бъдат произведени от него.

Организаторите предвиждат провеждането на "българска чаена церемония", изложение на пчелни продукти, алея на здравето и на красотата с представяне на природни и натурални продукти, детски игри и ателиета, фолклорен фестивал, блиц-фотоконкурс „Липник“, както и различни игри и забавления за душата под сенките липите.

Организаторите канят и домашни вино производители от Русенския регион да участват в конкурса „Русенска винария“. За целта кандидатите трябва да представят по 3 бутилки вино с указани реколта и сорт в кметство Николово до 13 юни включително.

Програма на ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНАТА ЛИПА

14 юни – начало 10.00 ч.

Българска чаена церемония (от 10 до 11 ч.)

Пчеларско изложение и русенска винария (през целият ден)

Алея на здравето и красотата (през целият ден)

Фолклорен фестивал (от 10 до 14 ч.)

Детски уъркшопове и анимации (от 14 до 16 ч.)

Вечерен концерт и нощна дискотека с DJ Станчо (White, Central side, Crazy bones, Diamond, Bisko, Dime, Zeo, Салса клуб Фламинго, Cap Stars) и група КОНКУРЕНТ (от 20 ч.)

15 юни – начало 10.00 ч.

Фолклорен фестивал (от 11 до 13 ч.)

Посрещане на велопохода (10.30 ч.)

Старт на Детско състезание на велосипеди за най-малките и спортни игри „Мама, татко и аз“ - записване на място (от 10.30 до 12 ч.)

„Да нахраним Баба Меца с мед” и анимации (от 13 до 14 ч.)

Блиц-фотоконкурс „Липник” (от 14 ч.)

Повече информация можете да откриете на фейсбук страницата на фестивала, както и на телефона на НЧ „Пробуда 1901 г.“ – 08118/24 12.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари