Днес започва "Сцена под липите" в Лесопарка

4
В 10:00 часа гостите ще бъдат посрещнати с чаена церемония
В 10:00 часа гостите ще бъдат посрещнати с чаена церемония Снимка: Фейсбук, Архив

Лесопарк „Липник“ край Николово приема различни събития през летните месеци.

Днес започва Националният фолклорен фестивалСцена под липите“, който в 10:00 ч ще посрещне гостите си с чаена церемония. Наситена програма с фолклорни изпълнения, изложение на пчелари и занаят, детски анимации и нестинари ще има през целия ден, а утре на езерото ще се проведе детско риболовно състезание.

Езерото е предпочитано място и за корабомоделизма. От 8 до 10 юли на него ще се проведе Държавното първенство по корабомоделен спорт класове „М“ и „NS“за кордови скоростни модели. В него ще се включат участници от различни възрасти от цялата страна. Официалното откриване на състезанието ще бъде в 13.30 ч. на 8 юри на площада под ресторант „Овчарска лъка“. Първенството се организира от Спортен клуб по корабомоделен спорт „змс Иван Маринов“ – Русе и е под егидата на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

А през изминалата седмица отново имаше състезание от Държавното първенство по корабомоделен спорт, но в клас „А/В“ за кордови скоростни модели. В Клас В 1 – мъже първото място зае Васил Милев от Пазарджик, второто място грабна варненецът Георги Миров, а до тях на почетната стълбица се нареди съгражданинът му Владимир Георгиев.

В Клас В 1 – юноши победител стана русенецът Петър Стоянов, а в Клас А 1 – мъже и жени – първо и второ място заеха съответно Катя Тодорова Мирова и Георги Миров. Красимир Георгиев от Русе победи в Клас А 1 Е , а в Клас А 2 приза грабна Владимир Миров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари