Енчо Енчев откри "Сцена под липите"

3

Фестивал „Сцена под липите“.

Той се провежда в рамките на 2 дни и в него ще се включат ъ и 600 участници от цялата страна. Фестивалът се организира от Община Русе, Кметство с. Николово и НЧ „Пробуда-1991“.

Начало на събитието даде заместник - кметът на Община Русе Енчо Енчев.

Гордея се, че с толкова любов и ентусиазъм поддържате искрата на родолюбието и възпитавате у бъдните поколения уважение към уникалния ни фолклор“, обърна се към присъстващите заместник – кметът. Той също така благодари на кмета на село Николово Златан Ванев за добрата организация и пожела успех на всички участници.

Изпълненията на съставите ще бъдат оценявани от тричленно жури –  етно музиколога Людмила Григорова, народната певица и преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Румяна Русева и културологът и хореограф Марийка Генова.

В двата дена, през които се провежда „Сцена под липите“,  са включени множество и разнообразни събития. Денят започна с традиционна чаена церемония с липов чай и медовина, приготвена по стара рецепта. Детски анимации и работилници ще бъдат на разположение за най-малките, а в неделя ще се проведе детско риболовно състезание на малкото езеро с лилиите.

Посетителите на ЛесопаркЛипник“ ще могат за втора поредна година да изберат Царица на липата в конкурса „Мис Златна липа“.

В 21 ч. уникалните нестинари от Странджа планина ще играят върху гореща жарава под звуците на гайда и тъпан.

В 22 ч. започва „Фолклорна хоротека под звездите“, която ще продължи до полунощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Месокомбинат
    Еньо се е угоил като шопар и се е разкрачил на сцената като пик...ща крава. Малко повече култура и публично поведение няма да е зле. А къде капацитетка директор на хуманитарните дейности К.П.? Тя от социален работник много се издигна нищо, че сивото вещество е дефицитно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари