КНСБ и областният управител на Русе притеснени от евентуални фалити на фирми в региона

0
Анатоли Станев увери синдикалните представители, че правителството работи по всякакви сценарии, така че да не се допуснат фалити на компании
Анатоли Станев увери синдикалните представители, че правителството работи по всякакви сценарии, така че да не се допуснат фалити на компании Снимка: Областна администрация - Русе

Последствията за родната икономика от войната в Украйна бяха сред темите, които обсъдиха областният управител на Русе Анатоли Станев и областният координатор на КНСБ Боянка Димитрова

 Двамата разговаряха за риска пред българските фирми, работещи най-вече в сферата на строителството и металургията. Опасенията са провокирани от намалените доставки на метали и строителни материали.

Въпреки това Станев увери, че правителството работи по всякакви сценарии, така че да не се допуснат фалити на компании. „Мерките, които се предприемат на национално ниво, са комплексни и достатъчно ефективни“, коментира областният управител.

„Сътрудничеството ни с областна администрация през годините е било на много високо ниво. Неведнъж сме организирали съвместни форуми. За бъдеще отново ще разчитаме на взаимна подкрепа за благосъстоянието, отстояването и защитата на правата на работещите в региона на областта“, каза Боянка Димитрова.

„Необходимо е развитие на ефективен социален диалог между работници, синдикати и държава на всички управленски равнища за постигане на разумен и справедлив баланс между труд и капитал, между мениджмънта и работниците“, категоричен бе Станев.

В срещата участваха още Христина Димова, представител на Федерация на строителите към КНСБ и Пламен Атанасов, който е областен координатор на Синдиката на българските учители.

Предвидено е утре в късния следобед областният управител Анатоли Станев да се срещне и с президентът на КНСБ Пламен Димитров, който преди това ще се срещне с протестиращите от строителния бранш на Дунав мост.

Припомняме, че КНСБ е най – голямата представителна организация на работниците и служителите в България. В област Русе синдикалните членове са около 7000. Най-многочислена е членската маса в сектор образование като включва освен педагогическия, непедагогическия и помощен персонал. В национален и регионален план е развито отлично взаимодействие с общината и са договорени много добри условия в колективните трудови договори. Следват работещите в здравеопазването – болници, училищно и детско здравеопазване, РЗИ и социалните услуги. Има изградено и силно представителство на КНСБ в бизнес структурите в региона и страната.

По настояване на КНСБ – Русе предстои тристранна среща, на която ще бъдат договорени новите заплати в сферата на детското и училищно здравеопазване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари