Фирми могат да получат до 1 милион лева за изграждане на ВЕИ в Русенско

0
В Русе представиха процедурите за финансиране на фотоволтаици за бизнеса
В Русе представиха процедурите за финансиране на фотоволтаици за бизнеса Видео: Кис 13

В Русе представиха процедурите за финансиране на фотоволтаици за бизнеса

Фирми от Русенско имат възможност да получат безвъзмездно до 1 милион лева за възобновяеми енергийни източници и батерии.

Това стана ясно по време на информационна среща по тази процедура от плана за възстановяване и устойчивост.

200 милиона лева за фотоволтаици вече са достъпни за бизнеса. С тях микро-, малки и средни предприятия ще могат да изградят свои ВЕИ инсталации в задължителна комбинация с батерии за съхранение на електричество.

Срокът за кандидатстване по процедурата за изграждане на възобновяеми енергийни източници е до 15 май. Компаниите могат да заявят подкрепа от 75 000 до 1 милион лева, информира телевизия КИС 13.

Фотоволтаиците трябва да са с мощност до 1 мегават, върху сграда или имот, изцяло собственост на кандидата. Електроенергията от тези системи не може да бъде продавана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Фацебък МЪДЕратор
    А защо чичо Пренджо не е писал нищо във вацебука? Ние сме стари баби, и вярваме само на новините на чичо Пренджо.Чакаме го да ни открие пендсионерския клуб "Десет малки, стари либийчета". Пренджо! Обичаме те.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари