Кметът се закани на снегопочистващите фирми: Няма да платя стотинка за несвършена работа!

0
64 машини ще чистят пътищата и улиците в Община Русе / Снимката е илюстративна
64 машини ще чистят пътищата и улиците в Община Русе / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС

64 машини ще чистят пътищата и улиците в Община Русе през зимата.

Това стана ясно по време на свиканото днес от кмета Пламен Стоилов заседание за подготовката за зимния период, информира TVN.

42 от тях са собственост на трите фирми – „Русе пъблик сървис“, „Пътно поддържане Русе“ и „Берус“, с които общината има сключени договори за зимното почистване. Останалите 22 са наети от други фирми.

При необходимост ще може да се разчита и на 3 високопроходими машини – БТР и МТЛБ, и на 15 души от военното поделение в Русе. За зимния период са осигурени необходимите количества инертни материали, 800 т. сол, 100 м³ луга, 8 тона айсбигон и 3,5 тона калциев хлорид.

Всички те декларираха пълна техническа готовност за предстоящия зимен сезон, готовност за 24-часови дежурства и бързо реагиране при снеговалеж. По думите на Спасимир Димитров, директор на общинската дирекция „Управление на кризи“, известен проблем има с оборудване на автобусите обслужващи обществения транспорт. При направената проверка станало ясно, че част от тях не са оборудвани с подходящи за зимата гуми, което е предпоставка за евентуални пътни инциденти. Разпоредено и в най-кратък срок возилата да бъдат оборудвани с подходящи гуми.

Той апелира към ангажираните със снегопочистването фирми да обърнат по-голямо внимание на малогабаритната техника и на почистването на тротоарите, както и да направят анализ на миналогодишните грешки, за да не се повтарят и тази зима.

Няма да платя стотинка за несвършена работа, вие си носите отговорността, ако не излезе техниката в срок“, предупреди кметът Стоилов.

И тази година при обилен снеговалеж ще бъдат затваряни пътищата Николово – Червена вода и Николово – Мартен. В района на Хотанца и Бъзън ще има постоянно разположени машини за своевременно чистене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари