Извличането на закъсали автомобили през зимата е основен проблем в Русенско

0
Особено важно е да се засили контролът на товарните автомобили на входа на ГКПП „Дунав мост“
Особено важно е да се засили контролът на товарните автомобили на входа на ГКПП „Дунав мост“ Видео: Русе Медиа

Основен проблем по време на усложнена зимна обстановка е забавеното и несвоевременно извличане на закъсали превозни средства, коментира на заседанието на Областния щаб за зимната подготовка началникът на сектор „Пътна полиция“-Русе главен инспектор Михаил Манов.

Той поиска в договорите, сключени между Областното пътно управление и пътноподдържащите фирми тази дейност да бъде заложена като приоритет и да бъде осигурено необходимото количество извличаща техника, информира Русе Медиа.

С практиката от предишната година – да се ограничава движението и да се спира напълно, докато пътят се почиства, ще се избегне навлизането и закъсването на голям брой превозни средства.

Особено важно е да се засили контролът на товарните автомобили на входа на ГКПП „Дунав мост“, като се включат служителите на Агенция „Автомобилна администрация“. Началникът на „Пътна полиция“ подчерта необходимостта от координация между отделните области по отношение на спиране и пускане на превозните средства, особено по направлението Дунав мост-Свиленград. При усложнена зимна обстановка и липса на места на ТИР-паркингите в Русе, Гранична полиция трябва да спира движението през Дунав мост и да не допуска влизане на камиони на българска територия.

Манов припомни, че своевременно опресняване на пътната маркировка е от изключително значение за водачите при влошаване на метеорологичната обстановка, особено при мъгла и намалена видимост. Директорът на Областно пътно управление - Русе Ростислав Стефанов обясни, че в момента текат два много сериозни пътни ремонта. По направлението от изхода на Русе в посока Мидата, между километри 11-26, вече е положена цялата маркировка, а по пътя гара Бяла – Вардим през Ценово, Пиперково и Караманово все още се асфалтира, след което ще има и маркировка. Ако сезонът не позволи да се довърши, ще се положи временна маркировка.

Областно пътно управление има сключен договор с „Пътно поддържане Русе 2014“ и има необходимите инертни материали за започване на зимния сезон, отчете Стефанов. 77 от машините са напълно изправни, пет са в подготовка и обслужване, а 12 работят в момента по обекти от републиканската пътна мрежа.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари