Кметът на Киев: Подготвяме се за евентуална военна ситуация

0
Сформирана е и комисия по въпросите на евакуацията на населението, обясни Виталий Кличко
Сформирана е и комисия по въпросите на евакуацията на населението, обясни Виталий Кличко

Сформирана е и комисия по въпросите на евакуацията на населението

Градските служби на Киев са получили инструкции и се подготвят да предотвратят възможни рискове в случай на извънредна ситуация от военен характер. Това съобщи днес по време на брифинг кметът на Киев Виталий Кличко, предава БГНЕС.

В момента е осигурено допълнително производство на електроенергия, за да се осигури непрекъснато снабдяване с електричество при усложнена ситуация. Предприятията са подсигурени с гарантирана непрекъсната връзка в случай на изключване на мобилните комуникации и интернет. Усъвършенства се системата за оповестяване на населението и служителите на службите в града. Сформирана е комисия по въпросите на евакуацията на населението на ниво градска администрация и във всеки отделен район на столицата. Градските служби са получили инструкции и работят в условия на предотвратяване на извънредна ситуация от военен характер”, каза Кличко.

Според него, цялата система за осигуряване нормалното функциониране на живота в Киев работи без проблеми. Усилията на властите в града са насочени към предотвратяване на евентуални провокации и към това как да се справят в случай на нападение. Туй увери, че властите в столицата действат в съответствие с ясен план, а всички органи работят в тясна координация.

В момента в Киев има над 500 хранилища, разположени до обекти от критичната инфраструктура, и почти 4 500 съоръжения за двойна употреба, където в случай на извънредна ситуация могат да се укрият жителите на столицата.

Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, мазета и сутерени”, уточни Кличко. „Не изпадаме в паника и не се страхуваме, но сме готови за всякакъв сценарий на събитията”, каза още кметът на Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари