Виталий Кличко: Някои български политици се държат като полубременни

1
"Днес светът е черно-бял - или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор“, заяви Кличко
"Днес светът е черно-бял - или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор“, заяви Кличко Снимка: bTV

"От една страна, са срещу войната, от друга - искат да имат добри отношения с Русия"

Ексклузивно пред bTV говори кметът на украинската столица. Виталий Кличко отправи послание към българските политици, броени часове след като нашата делегация отпътува, а ракети удариха центъра на Киев и взеха цивилни жертви.

„Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София, или друг български град? Никой не дава гаранции на никого. А някои български политици се държат като полубременни. От една страна, са срещу войната, от друга - искат да имат добри отношения с Русия. Днес светът е черно-бял - или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор“, заяви Кличко.

България декларира подкрепа за Украйна, но не предоставя оръжия на Вашата страна. Възможна ли е трети вид подкрепа в тези времена или има само две позиции?

Виждаме го. Имаме агресор, който започна война и убива хора. Без причина, с фалшиви обяснения за специализирана операция срещу украинската армия. Това е блок с апартаменти, с мирни граждани. В нашия град вече над 100 мирни граждани загинаха - четири деца, 435 души за тежко ранени. Вижте Буча, Ирпен, Гостомел, Мариупол, Харков, Чернигов. Отговорът е ясен

.Специалният пратеник на bTV се намира в района „Шевченски“ в центъра на украинската столица до 25-етажната сграда, която снощи е била поразена от крилата ракета.Три крилати ракети са изстреляни от контролирания от Русия полуостров Крим.

Една от тях е прихваната от противовъздушната отбрана на Украйна. Една от тях е уцелила предприятие в Киев, а третата- въпросния жилищен блок. При ракетния обстрел загина журналистка от "Радио "Свобода.

10 души са пострадали и са откарани в болница. Останалите са евакуирани.

По време на ударите в Киев тук бе генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

В момента на удара  българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, бе на централната гара в Киев недалеч от тук, където чака своя влак за България. Те са усетили удара и са видели дима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    ...
    майкатидаеба скапан слабоубен гибон! защо не се скараш на немците и австрийците, че ще плащат в рубли газа? защо тях не наречеш полу-бременни, разплискал млякото малоумник? нагла усраинска фашистка маймуна. те ще ви обяснят братята, на цялата фашистка хунта ще обяснят... ще заколя яре в чест на вашето изтребление, до крак.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари