Кирил Петков: Изграждаме един мост до Русе и още четири по протежението на Дунав

6
Тези инициативи ще допринесат за икономическото развитие и просперитет в региона, подчерта премиерът
Тези инициативи ще допринесат за икономическото развитие и просперитет в региона, подчерта премиерът Снимка: Кадър от видео на Министерски съвет на РБ

"Превръщането на река Дунав в ключов транспортен коридор за Европа ще бъде обща задача за България и Румъния."

Това стана ясно след срещата на министър-председателя Кирил Петков с премиера на Румъния Николае Чука, научаваме от пост на Министерски съвет на Република България във Фейсбук.

"Ще бъдат разгледани и възможностите за изграждане на един мост до Русе и на още четири по протежението на реката, както и драгирането на плавателния път. Тези инициативи ще допринесат за икономическото развитие и просперитет в региона", подчерта премиерът Петков.

"Важно е България и Румъния да не са само добри съседи, но и добри партньори", заяви министър-председателят Петков и добави, че свършеното по набелязаните задачи ще бъде отчетено през месец септември на съвместно заседание на двете правителства.

Двамата министър-председатели Петков и Чука потвърдиха като огромен приоритет приемането на България и Румъния в Шенген. Лидерите заявиха още категоричната си подкрепа за европейския път на Украйна, Молдова и Грузия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    русенец
    Ако може преди моста в спешен порядък да се пусне един пътнически лифт между Русе и Гюргево, че да ходим да си пазаруваме там, понеже и храна и зеленчуци и лекарства и облекла са доста по-евтини в Гюргево. Предварително ви казвам едно крепко "Мирси!".
  • 6
    15
    КутираМиЯнко
    И кога тук!?Като магистралата на Бойко Русе-В. Търново
  • 4
    14
    daskal
    Имам чувството, че тези не спират да шмъркат.
  • 17
    13
    опасен чар
    Най - добре е един мост да Канада и да тръгва пеша!
  • -23
    12
    Скъсан ляв червен шушон
    Браво на правителството! Въпреки лошото наследство от некадърното и престъпно управление на ГЕРБ и престъпника Борисов, ПП се справя доста добре в тая сложна обстановка. Газ ще има и ще се плаща в евро или долари , а не в рубли както иска оня PD-раст Путин, да му Е-а М-та!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари