Италианският бизнес в България подкрепя изграждането на втори мост над Дунав при Русе

1
Министърът на транспорта и съобщенията и посланикът на Италия у нас се срещнаха в министерството
Министърът на транспорта и съобщенията и посланикът на Италия у нас се срещнаха в министерството Снимка: Фейсбук, Министерство на транспорта и съобщенията

Министърът на транспорта и съобщенията и посланикът на Италия у нас се срещнаха в министерството

Италианските компании, които оперират в България подкрепят изграждането на втори мост над река Дунав при Русе, който значително ще облекчи засиления трафик в региона. Това обсъдиха днес министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Италия у нас Н. Пр. Джузепина Дзара по време на среща в министерството, предава БТА. Бъдещото съоръжение ще може да спомогне също за решаване на проблемите с транспорта на стоки по направлението „Север-Юг“.

Ускореното развитие на Коридор 8 между Черно море и Адриатическо море, е също от стратегическо значение за свързаността както в региона, така и в цяла Европа, посочиха министър Гвоздейков и посланик Дзара. Обсъдено беше провеждането на следваща среща на ниво министри от четирите държави, през които преминава трасето. Това ще даде допълнителен тласък за реализацията на коридора, който е от ключово значение за свързаността и икономическия просперитет на региона.

Георги Гвоздейков подчерта, че България е предприела важни стъпки за модернизация на жп транспорта и ще използва значителен финансов ресурс по Плана за възстановяване и устойчивост за този сектор. „Работим усилено и по проекта Sea2Sea за жп свързаност между пристанищата на Егейско и Черно море с тези на река Дунав“, каза още той.

Георги Гвоздейков и Джузепина Дзара посочиха, че приемането на България в Шенген до края на годината е ключова стъпка, която ще гарантира още по-добра защита на външните граници на Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари