Кипърец ще строи нов квартал на София за 500 милиона евро

0
Планира се новият квартал да се казва "Велосити", ще е с интелигентен дизайн и ще се простира върху 140 хектара
Планира се новият квартал да се казва "Велосити", ще е с интелигентен дизайн и ще се простира върху 140 хектара

Той ще бъде построен за 8 години в предградията на София - в близост до село Волуяк.

Планира се новият квартал да се казва "Велосити", ще е с интелигентен дизайн и ще се простира върху 140 хектара, комбиниращи имоти, собственост на българското дружество "Кадмос“.

Към момента няколко компании са изявили интерес за участие в проекта, съобщи за медиите Теодорос Аристодему, управител на дружеството. Теодорос Аристодему е основател, главен изпълнителен директор и председател на ARISTO DEVELOPERS Ltd Group of Companies. 

Като дружество-майка, Aristo Developers управлява група от дъщерни компании и е един от най-големите строителни предприемачи на територията на Кипър, както и най-големият частен собственик на имоти на острова на Афродита с повече от 30 години професионален опит в сферата на строителството и недвижимите имоти. Поддържа свои офиси в Кипър, Гърция, Великобритания, Русия, Китай, Дубай и Виетнам.

55 милиона евро, една от най-големите инвестиции от Кипър в България, са вложени в проекта "Велосити“ до момента. Главният предприемач на проекта "Велосити“ е фирма "Кадмос“, която предоставя земята и инвестицията за проектирането и построяването на инфраструктурата. Основната цел е да се създаде подходяща жилищна среда, комбинираща работна среда и висок стандарт на живот, но и запазваща спокойното излъчване на района.

В центъра на "Велосити“ е.

В новия квартал жителите ще имат възможност да избират между няколко различни видове къщи и апартаменти. . Останалата 1/3 ще бъде заета от малки жилищни блокове. Една от главните цели на проект "Велосити“ е да се оптимизира използването на битови услуги. Новият квартал ще има достъп и до централа за термоелектрическа енергия. Промишлените отпадъци няма да бъдат изхвърляни, а ще бъдат рециклирани или оползотворени. , за да могат да бъдат разпределени на рециклируеми и биоразградими (органични) отпадъци, които могат да се компостират или да се използват от централи за био газ за преработване в електричество.

Вътрешни улици в квартала ще включват . Инфраструктурата ще бъде проектирана така, че да насърчи хората да използват алтернативни методи за пътуване. Електрически автомобили също ще имат достъп до обществени зареждащи станции в района. .

за малки и средни предприятия. Частното училище е инициатива на Теодорос Аристодему, който също така е собственик и на едно от най-добрите частни училища в Кипър с повече от 30-годишна история.

"През 2007 г. търсих добра инвестиционна възможност да разширя международното си портфолио с имоти и разрасна строителния си бизнес в Европа“, каза Теодорос Аристодему. И допълни: "България е член на НАТО от 2004 г., а в 2007 стана и член на ЕС. Страната беше на прага на голяма историческа промяна и имаше огромния потенциал за неимоверен икономически растеж. Към тази важна историко-политическа обстановка, като добавим предимствата като стратегическо географско положение - и нейната политически стабилност, България се очерта като много атрактивна инвестиционна дестинация. Друг положителен аспект е и стабилната местна валута – българският лев има фиксиран курс към еврото, както образованото и интелигентно население. В периода от 2007 г. досега аз инвестирах 55 милиона евро в земя, визирайки развитието на модерен тип предградие, което да бъде от висок строителен и екологичен стандарт, привличайки международната и българска общност“.

Кипърският предприемач допълни, че политическият климат в България е благоприятен за инвестиции, данъците са най-ниските в Европа, а настоящото правителство стимулира бизнес инициативата, осъзнавайки нуждата от нова индустриална инфраструктура и подобряване качеството на образованието на своите граждани. „Правителството“ на местно ниво, т.е. общинското управление е ефективно и успешно ръководи приоритетите на Столична община. Подкрепата на държавата чрез професионалното и отговорно отношение в лицето на министъра на икономиката Емил Караниколов, кмета на София Йорданка Фандъкова, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев са от съществено значение за мен и инвестиционния ми проект“, подчерта бизнесменът.

След интензивни проучвания и взимайки предвид нарастващата интернационална общност в страната и стремежа на средно статистичния българин към едно модерно образование, Теодорос Аристодему стига до извода, че има недостиг на международни училища в България.

Затова във "Велосити“ кипърският предприемач се надява с подкрепата на българското правителство . През 1987 г. Аристодему идентифицира нуждата от такъв тип училище в Кипър и построява The International School of Paphos. Повече от 30 години по-късно The International School of Paphos е еталон за добро образование. Училището е акредитирано с престижните Examination Boards: Edexcel and CIE ( Cambridge International Examinations). Посещавано е от ученици от 39 националности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари