Мъж спаси две деца от огнен капан в София

1
Децата са оставени сами в апартамент в квартал „Люлин“
Децата са оставени сами в апартамент в квартал „Люлин“ Видео: bTV

Децата са оставени сами в апартамент в квартал „Люлин“

Две деца – на 2 г. и 6 г., от София попаднаха в изключително опасна ситуация днес по обяд. Те са оставени сами в жилище в кварталЛюлин“.

Минути преди 12 ч. мъж чува детски вик. „Излизайки от асансьора ме посрещна уплашено дете, което викаше: Помощ, помощ!“. Влязох в апартамента. Първоначално не знаех, каква е причината да ме вика малкия, в последствие видях дим, който излизаше от едната стая. Освен пожара, огъня, който видях не можех да разпозная други силуети. Тръгнах да го извеждам, той всъщност каза, че брат му е там“, разказва мъжът, предаде bTV.

По-малкото дете първо не реагира. Секунди по-късно повиканият на помощ съсед успява да стигна до него.

Доста трудно успях да стигна до някаква мебел, където горе-долу се чува гласчето. Оттам вече, викайки го и протягайки се напред, успях да напипам ръчичка. И го измъкнах. В коридора още звънях на 112“, спомня си мъжът.

На място идват пожарна, линейка и дядото на децата, който разказва пред нас, че отишъл да им купи закуска. Твърди, че за първи път ги оставя сами.

Имам подозрения, че не беше в трезво състояние, така да го кажем, би могло да е от шока. Каза, че е бил за закуси, но се върна без закуски“, коментира мъжът, спасител децата. По думите му ту често са оставяни сами.

Много често съм виждал децата в това състояние, боси, а излизащите родители за мен са в неадекватно състояние, съжалявам че трябва да го кажа“, казва още съседът.

Група съседи помогна с разчистването на апартамента. И са готови да помогнат на семейството да възстановят дома си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Балканеца
    Браво на човека, достойна постъпка и с помощта, но и с казването на истината. А дядото колко да е адекватен, щом се и подхилва...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари