Какво ще решават министрите на редовното си заседание в сряда?

0
Освобождават шефа на одитната агенция за еврофондовете
Освобождават шефа на одитната агенция за еврофондовете Снимка: Ладислав Цветков, bTV

На редовното правителствено заседание в сряда по предложение на министъра на земеделието се очаква да бъде освободен изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове” Лъчезар Спасов

Предстои министрите да изберат нов директор на агенцията, съобщават от правителствения пресцентър, предаде bTV. Ще бъде разгледано и „проект на решение за одобряване на доклад относно дейността на съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на европейския съюз през 2020 г., и на отчет за изпълнение на плана за действие за 2020 г. за изпълнение на националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз за периода 2014 - 2020 г.“, внесен от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Очаква се кабинетът да одобри национална програма за развитие на образованието. Министрите ще предложат на президента да бъде награден Цочо Бояджиев с орден „Стара планина” първа степен.

Предстои да бъдат приети допълнителни разходи/трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Отново заедно”, както и допълнителни плащания от централния бюджет по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2021 г. за осигуряване на средства за инвестиционен проект „Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп участък Волуяк - Драгоман”.

Кабинетът ще одобри и допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари