Министерски съвет ще обсъди спешната помощ по въздух

0
Правителството ревизира решението на служебния кабинет за "България Хели мед сървиз"
Правителството ревизира решението на служебния кабинет за "България Хели мед сървиз" Снимка: БТА

Правителството ревизира решението на служебния кабинет за "България Хели мед сървиз"

Министерският съвет на редовно заседание днес от 10:00 ч. предстои да обсъди прекратяването на ликвидацията и продължаването на дейността на еднолично акционерно дружество с държавно участие "България Хели Мед Сървиз" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Правителството ще разгледа проект на постановление за възлагане на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД да продължи да извършва услуга от общ икономически интерес - полети за осигуряване на въздушен транспорт с вертолети за нуждите на спешната медицинска помощ.

В дневния ред е още проект за определяне на заместник министър-председател за председател на Националния съвет за хората с увреждания и за определяне на представителите на държавата в Националния съвет за хората с увреждания.

Кабинетът се очаква да одобри участието на България с национален щанд на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти "Агра 2023", което ще се състои от 26 до 31 август в град Горня Радгона в Словения.

Ще бъде обсъдено и предоставянето на дерогация относно ограничителните мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари