Николай Денков: Две трети от хората се чувстват щастливи

1
Хората усещат грижата за тях, каза премиерът
Хората усещат грижата за тях, каза премиерът Снимка: БГНЕС

Хората усещат грижата за тях, каза премиерът

Премиерът Николай Денков заяви, че е оптимист за следващата година. Тази сутрин в Министерския съвет той откри изложба с коледни рисунки на ученици от столични училища, а по-късно посрещна в сградата на правителството и коледари за Игнажден - ден, в който е важно кой ще влезе в къщата първи.

Правителственото заседание откриха деца-коледари с традиционните песни, молитви и наричания за здраве и берекет, предаде БНР. Премиерът отбеляза:

"Днес е Игнажден. Народът ни вярва, че какъвто човек влезе в дома ни на този ден, такава ще бъде и следващата година".

Последва и оптимистичната прогноза за 2024-та, която по думите на премиера, не се основава само на народните поверия, но и на три социологически проучвания от последните дни:

"За първи път от много години две трети от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че новата година ще бъде по-добра за тях".

Премиерът отбеляза, че оптимизъм има и в новините от последните дни - приемането на Бюджета и промените в Конституцията:

"Добрите знаци за Шенген постепенно водят към успех, а хората усещат грижата за тях".

А за предстоящото Рождество пожела:

"Нека да го посрещнем, доволни от усилията, които ни обединяват, и по-смирени пред различията и с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Факт
    Хората живеещи скромно се чувстват по щастливи
  • 12
    2
    123
    Сложете два кубика стволови клетки на този пребледнял левкимик с женски глас. Не знае какви ги бълнува. Кой престъпник му изсра тази статистика в най-бедната, най-болната и най-застарялата нация на континента ? Или и той позна по пълния паркинг на каЛфланТа ?
  • 10
    1
    академик денчо
    седем осми се чувстват онодени
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари