Правителството ще определи размера на линията на бедност за 2024 година

0
Предвижда се новият размер да бъде 526 лева
Предвижда се новият размер да бъде 526 лева

Предвижда се новият размер да бъде 526 лева

Проект на постановление за определяне на размера на линията на бедност за 2024 г. ще обсъди правителството на утрешното си редовно седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Проектът на постановление предвижда новият размер линията на бедност да бъде 526 лева, нараствайки с 22 лв. или 4,4 %. Темата беше обсъдена на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, провело се на 25 октомври.

Правителството се очаква да вземе още решение за одобряване на проекта на международен договор, свързан с придобиването на нови бойни машини „Страйкър“ за Българската армия.

Кабинетът ще обсъди и предоставяне на медицински изделия и болнично-домакинско оборудване, от освободени държавни резерви и военновременни запаси, за нуждите на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Проект на решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Либия също е част от дневния ред на заседанието. Началото е от 11:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари