Какви грешки да избягвате при смяната на гумите

1
Няколко съвета, чието спазване ще ви спести доста неприятности през следващите месеци
Няколко съвета, чието спазване ще ви спести доста неприятности през следващите месеци

Няколко съвета, чието спазване ще ви спести доста неприятности през следващите месеци

Най-накрая зимата си отива, което означава, че е време да помислите за смяна на "обувките" на вашата кола. И точно в този ред на мисли сме длъжни да ви предупредим, че не трябва напълно да се доверявате гумаджиите. Всеки опитен шофьор знае добре какво трябва да правят монтьорите на гуми. Но далеч не всеки знае какви неща са категорично противопоказани при смяната им. От Automedia споделиха какво трябва да избягвате по време на смяната на зимните гуми с летни.

Много специалисти или наричащи себе си такива използват сапунена вода за монтиране на гумите. Да, евтино, но в никакъв случай не правилно решение. Факт е, че когато работят с въпросната сапунена вода, е по-лесно от всякога да повредят т.нар. пръстен на борда на гумата и той няма да "легне" плътно върху джантата. Ето защо е необходимо да се следи какво използват майсторите. Единственият правилен "инструмент" е специална монтажна паста.

И още нещо. Ако джантите ви не са лети, а метлани, то не е препоръчително да се използват самозалепващи се тежести при балансиране, които не само падат по-бързо но и провокират корозия по метала. Освен това не трябва да се монтират използвани тежести, защото разхлабените монтажни скоби могат лесно да паднат. Следователно експериментирането с такива неща определено не си струва, но за целта е добре да следите какво прави гумаджията.

Освен това не пренебрегвайте измиването на гумите и джантите. Протекторът на гумата трябва да бъде добре почистен, за да не се нарушат неговите преки свойства, които са отговорни за комфорта и безопасността. И джантата трябва да се измие от всички страни, включително и отвътре. В крайна сметка, балансирането може да бъде неефективно, ако колелото е мръсно. Причината за това е неточността в разпределението на самия баланс на теглото, който е толкова необходим за оптимална работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари