Как се приготвя сурова доматена супа?

0
Ако сте любители на суровоядството, тази рецепта е за вас
Ако сте любители на суровоядството, тази рецепта е за вас

Това е супа, която няма нужда от термална обработка за приготвяне

Ако сте любители на суровоядството, то имаме чудесни новини за вас. В тази статия ще ви представим една нетипична рецепта за сурова супа. Да, правилно чухте - супа, която няма нужда от термална обработка за приготвяне. Разбира се, тя не е точно такава, но самата смес има същата консистенция, пише Actualno.com Разликата е, че е богата на много витамини и е идеална за летните дни. Вижте как се прави.

Продукти за лятната сурова доматена супа

Ето с какво трябва да се снабдите:

Един килограм зрели домати;

Сол;

Една глава бял лук;

Целина;

Пресен магданоз;

Черен пипер (по желание).

Как се приготвя?

Рецептата е изключително лесна за приготвяне. На първо място трябва да измиете доматите много добре и да ги обелите. След това ги нарежете на ситно. Идеално ще бъде, ако те са сочни и добре узрели, защото тогава пускат най-много сок. Правете всичко в или над дълбок съд, за да не загубите от сока на доматите. Посолете ги добре. След това измийте и настържете на ситно главата лук и нарежете на възможно най-ситно няколко листа целина (бройката е по ваша преценка). Сложете това при доматите. Приберете сместа за два часа в хладилник (ако искате да я сервирате студена).

Извадете я точно преди да я сервирате. Вземете гевгир и сипвайте части от доматената смес вътре, като ги претривате много добре. Сложете голям съд отдолу, в който да се събира сока. Получената смес, която сте извадили от прецените домати е суровата супа. Тя е разхладителна, добре овкусена и е запазила своите витамини. Препоръчваме да добавите в нея листа от магданоз, които сте нарязали на ситни парченца. По желание може да сложите и черен пипер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари