Гел с алое вера - наистина ли панацея за всички кожни проблеми

1
Алоето съдържа много витамини и минерали, има овлажняващо, антисептично, противовъзпалително и стягащо действие
Алоето съдържа много витамини и минерали, има овлажняващо, антисептично, противовъзпалително и стягащо действие

Опитайте се да намерите друг продукт, който може да се използва също толкова успешно, колкото и гела с алое вера, за решаване на различни проблеми с кожата. Това е универсален “спасител“ - от сухота, изгаряния, леки обриви и други проблеми. Алоето съдържа много витамини и минерали, има овлажняващо, антисептично, противовъзпалително и стягащо действие. Екстракт, сок и гел от алое могат да бъдат намерени в много продукти за грижа за кожата, включително гел с алое вера за лице.

Как алоето действа на кожата

Една от най-мощните активни съставки на алоето е барбалоинът - той ефективно се бори с много видове бактерии и се използва при лечение на дерматологични проблеми като акне, екзема, псориазис и др. Има противовъзпалително и ранозаздравяващо действие при всякакви изгаряния (термични, слънчеви, химически) и кожни увреждания. Барбалоинът също е мощен антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане на свободните радикали и преждевременно стареене. Гелът с алое вера има следните свойства:

  • успокоява чувствителната, облекчава зачервяванията и раздразненията и създава невидима защитна бариера; при редовна употреба помага при възпалителни процеси, заздравява кожата при акне и себорея.

  • овлажнява дълбоките слоеве на епидермиса;

  • лекува рани и предотвратява разпространението на инфекция;

  • изглажда бръчките, подобрява еластичността на кожата;

  • нормализира производството на кожен себум;

Има много начини за използване на алое, най-популярните от които са:

  1. Лечение на изгаряния. Ако имате изгаряне, намажете засегнатите места с дебел слой гел - той успокоява и омекотява кожата. Тази слой бързо облекчава болката и на следващия ден нараняването ще стане значително по-малко.

  2. Овлажняващи маски за лице. Нанесете гела от алое на много дебел слой върху лицето си и оставете за половин час. Можете да направите такава маска през нощта, без да изплаквате продукта: основното е да поставите калъфка за възглавница или кърпа, която нямате нищо против да се изцапате. Този метод е идеален за реанимация на суха, дехидратирана и дори мазна кожа.

  1. Основа за грим. Ако внезапно праймерът Ви изведнъж свърши, можете да изравним текстурата на кожата с помощта на гел с алое - козметиката се нанася много добре върху него.

Когато говорим за правилната грижа за кожата, не трябва да забравим и за крем за ръце. Защото привлекателна кожа на ръцете е огромен плюс за Вашето добро състояние и красив имидж.

Кремове за ръце - какви са те

Кремът за ръце може да се класифицира по предназначение, състав, ефект върху кожата и др. Така че има следните видове крем:

  • питателен. Предназначен да насища кожата с полезни вещества: витамини, минерали и др. Осигурява активно и интензивно хранене, подобрява стегнатостта и еластичността, възстановява клетъчната структура. Истински спасител за суха кожа и през студения сезон. Технически характеристики, описващи подхранващия крем за ръце: висока концентрация на полезни съставки, сравнително мазна консистенция;

  • овлажняващ. Той осигурява дълбока хидратация на кожата, насища слоевете на кожата с достатъчно количество влага, помага за решаване на проблема с пресушаването, причинено от действието на чешмяна вода, домакински химикали, вятър, слънце и др. фактори. Овлажняващи кремове се характеризират с лека текстура, значителен процент вода в състава и бързо усвояване. Те са отлични помощници в горещините и са подходящи за многократна употреба през целия ден.

  • защитен. Този крем образува невидим защитен филм върху повърхността на кожата, който не позволява външни фактори да окажат вредно въздействие върху нея. Филмът остава върху кожата доста дълго време, умело задържа влагата и полезните елементи, поддържайки естествена защитна бариера.

Може ли един крем да изпълнява всички функции, описани по-горе? Може да изпълнява няколко функции, например хранене и защита или овлажняване и омекотяване. И така, че всичко наведнъж, не. И няма нужда от това. Обикновено кожата има няколко нужди и един правилно подбран добър крем за ръце може напълно да ги задоволи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари