Как да премахнем плаката от зъбите си

0
Когато плаката се натрупа върху зъбите за дълго време, под влияние на минерали от слюнката, се образува зъбен камък
Когато плаката се натрупа върху зъбите за дълго време, под влияние на минерали от слюнката, се образува зъбен камък Снимка: Dreamstime

Ако сте един от тези, които не харесват идеята да отидат на зъболекар и да треперят от страх през цялото време, тогава натуралните рецепти за премахване на плаката от зъбите, са идеалното решение за вас.

Когато плаката се натрупа върху зъбите за дълго време, под влияние на минерали от слюнката, се образува зъбен камък. Плаката е в изобилие ако консумирате лепкави, кашави и меки храни, богати на въглехидрати (захаросани плодове, сладки, бял хляб, бисквити).

Рецепта 1:

Съставки:

Малко вода
30 грама орехови черупки
Начин на приготвяне:
Сложете черупките в тенджера, добавете вода и варете в продължение на 15 минути. Потопете четката в получената смес и мийте зъбите си в продължение на 5 минути. Тази процедура се повтаря три пъти на ден, сутрин, обед и вечер.

Рецепта 2:

Ябълковият оцет също може да се използва за отстраняване наплаката, но този метод може да се прилага само веднъж седмично. Сложете малко ябълков оцет в устата си, направете си гаргара и измийте зъбите. За да се избегне увреждане на емайла старателно изплакнете устата с вода.

Рецепта 3:

Сода бикарбонат също може да бъде много полезна при отстраняването на зъбната плака. На навлажнена четка поставете малко сода за хляб и почистете зъбите си с нея. В чаена лъжичка сода за хляб, можете да добавите малко сол и с тази комбинация да измиете зъбите си.

Източник: lifebg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари