Иво Инджов: Статуквото се пропуква

0
Очаква се, освен бизнесмена Васил Божков, и други противници да се включат сега в атаките към управляващите
Очаква се, освен бизнесмена Васил Божков, и други противници да се включат сега в атаките към управляващите

Статуквото се пропуква, въпросът е дали има алтернатива

Това коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 Иво Инджов, доцент по журналистика във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и експерт по политически комуникации.

Той очаква, освен бизнесмена Васил Божков, и други противници на правителството да се включат сега в атаките към управляващите.

"Мая Манолова вече се активизира, но това е очаквано, защото тя иска да прави политически проект. Слави Трифонов очакваме, той загравя много дълго време, той не е спирал да атакува сегашната управляваща коалиция. Според мен, ще се активизира, когато официално бъде регистрирана партията му", коментира Инджов.

Според него в момента БСП има лидерски проблем, който обаче трудно ще бъде решен.

"Ако БСП избира между Корнелия Нинова и Кирил Добрев, това не е много голям избор", коментира той. Според него в битката за лидерското място в БСП срещу сегашния председател трябва да се изправи младо лице с прогресивна визия за бъдещето на партията и на страната, но самият той не вижда такова лице.

Той заяви, че очаква и сериозни социално-икономически проблеми от есента до пролетта в следствие на коронакризата. "Това може да породи нови проекти и нови отговори на статуквото", смята Инджов.

"Живеем в олигархично-корпоративен модел, който го маскираме като полуконсолидирана демокрация", коментира още той и добави: "Оставам с усещането, че има разчистване на част от олигарсите и че прокуратурата с подкрепата на изпълнителната власт ще продължи в тази посока".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари