Иво Инджов: ГЕРБ имаше прекалено дълга хегемония

1
Картата на местната власт след последните избори е много по-пъстра, заяви политологът доц. Иво Инджов
Картата на местната власт след последните избори е много по-пъстра, заяви политологът доц. Иво Инджов Снимка: БГНЕС / архив

Картата на местната власт след последните избори е много по-пъстра, заяви политологът доц. Иво Инджов

ГЕРБ имаше прекалено дълга хегемония“, коментира той и поясни как се променя политически регионът на Североизточна България. „Факт е, че североизтокът леко почервеня. В този регион БСП постигна успехи, на фона на като цяло посредственото си представяне на местните избори в страната. Може би наличието на икономически и на социални проблеми е довело до този резултат. Трябва да калкулираме и умората на избирателя от познати лица", добави доц. Инджов.

"Общинските съвети на много места са силно парцелирани. Вече няма една партия хегемон, която да задава дневния ред. Това ще налага наличие на по-висока коалиционна култура. Ако вместо коалиция има регионални сглобки и договорки, които не са ясни на обществеността, тогава местната власт в България нищо добро не я чака, съответно ще страдат регионите. Най-добре е водещата сила в силно парцелираните общински съвет да работи на принципа на плаващите мнозинства и да обяснява защо веднъж се обръща към едни партньори, друг път към други", добави доц. Инджов в ефира на БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари