Илон Мъск помолил уволнените си служители да се върнат на работа

0
Някои от тях са били съкратени по погрешка
Някои от тях са били съкратени по погрешка

Някои от тях са били съкратени по погрешка

След като в петък Twitter Inc уволни приблизително половината от персонала си след придобиването на компанията от Илон Мъск за 44 млрд. долара, голямата социална медия сега се обръща към десетки служители, които са загубили работата си, и ги моли да се върнат, съобщи през уикенда агенция Блумбърг, цитирайки източници, запознати с въпроса, предаде БНР.

Някои от тези, които са помолени да се върнат, са били съкратени по погрешка. Други пък са били освободени, преди ръководството да осъзнае, че тяхната работа и опит могат да са необходими за изграждането на новите функции и услуги, които Мъск предвижда, се посочва в информацията на агенцията.

Наскоро Twitter уволни 50 на сто от своите служители, включително служители от екипа за доверие и безопасност, написа по-рано през миналата седмица в "Туитър" ръководителят на звеното на компанията за безопасност и почтеност Йоел Рот.

Туитове от служители на социалната медийна компания отбелязват, че екипите, отговарящи за комуникациите, поддържане на съдържанието, човешките права и етиката на машинното обучение, са сред почти напълно унищожените, както и някои продуктови и инженерни екипи.

В събота Twitter актуализира приложението си в Арр Store на Apple, за да започне да таксува с $ 8 на месец т.нар. "сини отметки" за проверка, което е първата голяма ревизия на Мъск на платформата за социални медии.

На този етап от Twitter не коментират информацията на Блумбърг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари