Хаос в Русе: Областният кризисен щаб не знаел за пристигащите украинци

5
От Областния кризисен щаб обясниха, че не са получавали сигнал за украинците
От Областния кризисен щаб обясниха, че не са получавали сигнал за украинците

От Областния кризисен щаб обясниха, че не са получавали сигнал за украинците

Хаос в Русе със 150 бежанци, които пристигнаха в града и бяха посрещнати единствено от доброволци. Оказало се, че институциите не знаели за пристигащите украинци, предаде NOVA.

Катя и семейството ѝ са от Азербайджан, но живеят от години в украинския град Херсон. Шест жени и пет деца пътували повече от седмица.

„Осем дни сме на улицата заедно с бебе на 6 месеца. Нямаме какво да ядем”, споделя жената.

Семейството решило да се върне в родния си град Баку. Маршрутът им минавал през Румъния, България и Турция. Казват, че навсякъде ги посрещали, само не и тук.

Доброволците в Русе разбрали от техни колеги в Румъния, че пристигат автобуси с много бежанци. Направили организация да ги посрещнат на жп гарата. Помогнали на тези, които искат да продължат пътя си, а за многодетната фамилия осигурили подслон.

„Те дойдоха напълно неподготвени, не знаеха къде се намират и единственото, което можехме да им предоставим е малко чай, едни бисквити и една усмивка”, разказа доброволецът Стамен Белчев.

От Областния кризисен щаб обясниха, че не са получавали сигнал за пристигащи бежанци. Пътниците от посочените от доброволците автобуси, не били обявили такъв статут на граничния пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    13
    Мунчо
    Срам-голям-няма скоро да свърши!
  • 10
    12
    Все
    Срам ме е,че съм българин,срам ме е,че съм русенец.Срам ме е,че десетки години сме управлявани от глупаци.Срам ме е,че този прекрасен град се превръща в една клоака.Срам ме е,че жителите на този град си заслужават и управниците и условията, в които живеем.Но и ми е жал за тях.Те не са видели нищо хубаво от годините,когато нашия град е процъфтявал и цивилизацията е навлизала в страната ни през нашия роден град.
  • 16
    11
    Русе
    Ясно е че пинчера Пенчо Милков и къдравата Магдалена Илиева и останалите от антуража НЕ стават и ни правят за посмешище пред всички. НО - потърпевшите сме ние от Русе и си е наш ангажимент да ги изгоним. Първо Магдалена Илиева, после антуража и накрая и пинчера. Те с едни емигранти не могат да се справят, а какво да чакаме за наистина важните проблеми на РУСЕ - до сега за повече от две години освен снимки във Фейсбук нищо не направиха за РУСЕ и нямат дори идея какво трябва и можа да се прави за РУСЕ
  • 20
    10
    до № 9
    Прав си - за смях ни направиха пред цяла България. Прав си - време е да изметем тези боклуци от общината. Оставка
  • 17
    9
    РУСЕНЕЦ
    От както Пинчо Милков е кмет на Русе, почти никаква простотия извършена от общинската администрация не ме учудва ! Нито от неговите, нито на замкметицата по строителство Илиева, която напълни целята община с некадърни калинки от Тутракан и Бяла и изгони всички русенци от нея. Единствено съм учуден от търпението на Русенци да търпим безропотно това малко човече да се подиграва с нас. Ставаме за смях пред цяла България заради един нищо не правещ кмет. ОСТАВКА на Пенчо Милков и на придворните му !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари