Гришо се прости с титлата в Сидни

0
След доброто си представяне в Сидни Димитров спечели 37 900 долара от наградния фонд
След доброто си представяне в Сидни Димитров спечели 37 900 долара от наградния фонд Снимка: БГНЕС

Григор Димитров не успя да стигне до първа титла от повече от година и половина насам, след като загуби от Виктор Троицки във финала на турнира в Сидни с 6-2, 1-6, 6-7(7).

Двамата тенисисти направиха маратонски решаващ сет, в който Гришо дори имаше мачбол в тайбрека, но в крайна сметка сърбинът успя да се наложи и да защити титлата си от миналата година. Двубоят започна отлично за българина, който проби два пъти съперника си, за да спечели набързо първи сет. Последва сериозно отпускане от страна на Димитров, който загуби цели три пъти подаването си във втората част, а Троицки изравни резултата след 6-1, като Григор допусна цели 16 непредизвикани грешки, пише БГНЕС.

В третия сет двамата показаха истинските си качества и направиха изключително оспорван и интересен мач, като Димитров изпусна множество възможности за пробив, преди да допусне такъв за 4-5. Хасковлията обаче показа характер и върна пробива, след което се стигна до тайбрек. Той също бе много равностоен, като сърбинът първи имаше мачбол, който Гришо спаси, след което сам стигна до възможност да затвори мача, но направи непредизвикана грешка. В крайна сметка Троицки стигна до успеха при втория си мачбол и по този начин лиши българина от 5-та титла в кариерата му

След доброто си представяне в Сидни Димитров спечели 37 900 долара от наградния фонд и ще добави 105 точки към своя актив за световната ранглиста, но няма да напредне от своята 28-ма позиция. В понеделник Григор започва участието си на първия за годината турни от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Българинът се изправя срещу опитния Паоло Лоренци, като двубоят им на Корт 3 е насрочен за не преди 7:00 часа сутринта българско време.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари