Григор започна новия сезон с две загуби

0
Българинът игра на демонстративен турнир в Абу Даби
Българинът игра на демонстративен турнир в Абу Даби Снимка: Chengdu Open / Facebook

Българинът игра на демонстративен турнир в Абу Даби

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров допусна две загуби на старта на новия сезон. И в двата случая той отстъпи на Андрей Рубльов (Русия) в мачове на демонстративния турнир World Tennis League, провеждащ се в Абу Даби.

Гришо първо игра на двойки, където си партнираше със Стефанос Циципас от Гърция, ала двамата не се противопоставиха така, че да победят срещу Рубльов и сънародника му Даниил Медведев. Тази среща, която както цялата надпревара, се провежда в нетрадиционен формат от по един сет, завърши 6:7(3), информира Dir.bg.

На сингъл Димитров се изправи отново срещу Рубльов, но този път дори не се стигна до тайбрек и първата ни ракета загуби с 3:6.

В надпреварата участват общо 16 тенисисти, разпределени в четири отбора. Григор е част от този на "хвърчилата", където са още Стефанос Циципас, Арина Сабаленка (Беларус) и Паула Бадоса (Испания).

Медведев и Рубльов са при "орлите" заедно със София Кенин (САЩ) и Мирра Андреева (Русия). "Соколите" са съставени от Тейлър Фриц (САЩ), Сумит Нагал (Индия), Елена Рибакина (Казахстан) и Сорана Кърстея (Румъния), докато в състава на "ястребите" са Хуберт Хуркач (Полша), Каспер Рууд (Норвегия), Ига Швьонтек (Полша) и Каролин Гарсия (Франция).

Официално пък началото на сезона в турнирите под егидата на АТР за Димитров ще бъде в Бризбън (Австралия). Надпреварта там, която започва на 31 декември, е от категория АТР 250 и Гришо я е печелил през 2017-а, а четири години по-рано там стигна до първия си финал в Тура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари